Дезодорантите и антиперспирантите обикновено се използват за справяне с активната

...
 
 
 
 
Дезодорантите и антиперспирантите обикновено се използват за справяне с активната
Коментари Харесай

Дезодорант или антиперспирант

 

 

 

 

Дезодорантите и антиперспирантите нормално се употребяват за справяне с дейната система на изпотяване и попречване на миризмата на пот. Каква е разликата сред единият и другият артикул?

Дезодорант или антиперспирант какво да изберете?

Двата метода имат изцяло разнообразни резултати. Основното свойство на дезодорантите е елиминирането на неприятните миризми, заради което тези препарати имат прелестен мирис. В допълнение към аромата, те съдържат антибактериални субстанции, които инхибират развиването на бактериите: триклозан и хлорхекседин. За страдание потискат, както нездравословните бактерии, по този начин естествената микрофлора на кожата, което въздейства върху нейната сензитивност и отбрана.

С други думи, дезодорантът не потиска изпотяването, а единствено води до понижаване на броя на микроорганизмите, а оттова и до понижаване на миризмата на пот.

По какво антиперспирантът се разграничава от дезодоранта?

Антиперспирантът се разграничава от дезодоранта по това, че блокира действието на потните жлези, намалявайки доста изпотяването. Ролята на дейното вещество в антиперспирантите се извършва от алуминиеви соли.

Ако дезодорантът може да се употребява няколко пъти дневно, тогава антиперспирантът се предлага да се ползва върху чиста и суха кожа на подмишниците един път дневно, защото алуминиевите соли в огромни количества могат да бъдат нездравословни.

Има дезодоранти, които съдържат антиперспирант. В този случай върху кожата се оказва двоен резултат – блокиране работата на потните жлези и ободряване на тялото.

Този вид дезодоранти срещу изпотяване се предлагат за тези, които се тормозят от прекалено изпотяване, съпроводено със мощна и неприятна миризма.

Обща характерност за приложимост на дезодорант или антиперспирант.

За тези, които спортуват, е целесъобразно да употребяват дезодорант, защото не въздейства върху процеса на изпотяване. По-добре е да са без ароматизатори или с лек и внимателен мирис. Докато подготовка и антиперспирант са несъвместими. Антиперспирантът блокират потоотделянето, което може да провокира прегряване на тялото по време на интензивно физическо натоварване, като в същото време нарушава естественото премахване на токсините.

Преди подготовка наложително си вземете душ, това ще отмие към този момент насъбраната пот и нездравословните бактерии. Дезодорантът би трябвало да се ползва единствено върху суха и чиста кожа.

След подготовка душът е наложителен, може още веднъж да нанесете дезодорант. Не използвайте продукта незабавно след обезкосмяване, посредством самобръсначка. Наранената кожа може е мощно сензитивна и може да си аргументите съществено инфектиране.

За да се погрижите за здравето си и да предотвратите несъразмерното изпотяване, би трябвало да спазвате някои рекомендации свързани с персоналната хигиена и хранене.

Препоръки при приложимост на дезодорант или антиперспирант:

= Вземане на душ два пъти дневно, за предпочитане с антибактериален сапун или гел. Ако е належащо, почистете кожата в региона на подмишниците с антибактериални кърпички.

= Избягвайте пикантни, солени и мазни храни, мощно кафе – тези храни задействат мастните жлези, а от там и потните.

= Дайте преимущество на естествените материи (памук, лен, коприна, вискоза, шифон), които, за разлика от синтетиката, са освен тактилно приятни, само че и дишащи.

= Не носете прекомерно тесни облекла в региона на подмишниците, в противоположен случай кожата в тази област ще бъде непрекъснато раздразнена.

= Опитайте се да водите здравословен метод на живот и следете тежестта си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР